Понеделник, 09 Декември 2019

ndt banner2

Понеделник, 09 Декември 2019
Microsoft Еdge ще бори фалшивите новини

Microsoft Еdge ще бори фалшивите новини

Microsoft подсили битката срещу фалшивите новини с нова функция в мобилния браузър Edge. 

Тя е достъпна за потребителите на Android устройства от онлайн магазина Google Play, а скоро се очаква и за iOS, предава technews.bg.

Фалшивите новини, или т.нар. фейкове, избуяха през последните години в интернет, на фона на упадък в качеството и критериите на утвърдени медии. Много онлайн платформи добавят различни инструменти, които възпрепятстват разпространението на фейковете, но нито един от тях към момента не ефективен на 100%.

Нова версия на мобилния браузър Edge идва с функция NewsGuard, която открива фалшивите новини и предотвратява разпространението им сред интернет потребителите. Същият инструмент е наличен и като разширение за десктоп версията на Edge.

NewsGuard разчита на опитни журналисти в борбата с фейковете. За създаване и обучение на системата са привлечени журналисти, които редовно изследват новините в мрежата и имат опит в разпознаването на истинската от фалшивата информация.

Новата функция на Edge е тествана в продължение на няколко седмици, преди актуализираният браузър да се появи в онлайн магазина Google Play. Очаква се скоро NewsGuard да заработи и на iOS устройства. Разработката е дело на компанията NewsGuard Technologies, Inc., основана от медийни предприемачи и издатели.

Свързани статии (по етикет)

  • Спипаха пратка с фалшиви маратонки и портмонета за 4 млн. лева от Китай

    Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ и Митническо бюро София Запад, в структурата на Териториална дирекция Югозападна, задържаха фалшиви маратонки и портмонета, имитиращи продукти с пазарна стойност над 4 млн. лева, съобщиха от Агенция „Митници”

  • Десетки фалшиви био продукти заливат пазара ни

    Фалшиви био продукти откри проверка на Министерството на земеделието. След сигналите са взети проби за торове и пестициди директно от нивите на регистрирани екопроизводители, съобщава NOVA

  • Microsoft комбинира в едно Word, Excel и PowerPoint

    Microsoft обяви ново мобилно приложение Microsoft Office за iOS и Android, което най-сетне ще комбинира в едно различните компоненти на пакета, предава Mobile Bulgaria

Оставете коментар

baner

 FB banner