Китай разработва влак, който ще превозва пъртници с 600 км/ч

Китай разработва влак, който ще превозва пъртници с 600 км/ч

Елегантен прототип на високоскоростен влак, разкрит неотдавна в Китай, е проектиран да превозва пътници със скорост от близо 600 километра в час. Това е повече от 250 км/ч по-бързо от най-бързите пътнически влакове в света, които развиват около 350 км / ч по трасето между Пекин и Шанхай.

Новият влак, който се разработва от държавната китайска железопътна подвижна железопътна корпорация (CRCC), е проектиран да не се движи по релси, а да плува над пистата, използвайки технология, известна като магнитна левитация, или маглев.

Като се има предвид огромната скорост на влака, пътуването с влак може да бъде дори по-бързо от пътуването по въздух при определени обстоятелства, каза Динг Сансан, ръководител на екипа, разработващ новия влак, съобщи китайският вестник Циндао.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Той каза, че пътуването от Пекин до Шанхай, което може да отнеме четири и половина часа със самолет, може да бъде завършено за около три часа и половина от новия влак Maglev.

Влакът ще започне да работи през 2021 г., но компанията не даде точна дата - и железопътните експерти твърдят, че ще са необходими години на изпитване, преди влакът да е готов за превоз на пътници.

Оставете коментар