"Хуавей" стартира преговори с Русия за използване на руската операционна система "Аврора"

"Хуавей" стартира преговори с Русия за използване на руската операционна система "Аврора"

По-рано тази седмица главният изпълнителен директор и основател на "Хуавей" Жън Чжънфей заяви, че американската забрана може да доведе до загуба от продажбите на смартфони, произведените от китайската компания, в размер до 30 млрд. долара

"Хуавей" (Huawei Technologies Co. Ltd.) започва преговори с Русия през следващите няколко месеца, на които да се обсъди възможността за използване на руската операционна система "Аврора" (Avrora) в мобилните устройства на китайския технологичен гигант, съобщи в петък агенция РИА Новости, цитирана от БНР.

По този начин беше потвърдена информацията от по-рано този месец, че на китайските смартфони „Хуавей“ може бъде инсталирана руската операционна система „Аврора“ на мястото на „Андроид“.

Разговорите ще се проведат между китайската компания, която наскоро беше включена в "черния списък" на САЩ, касаещ националната сигурност, и руското министерство на съобщенията, заяви високопоставен служител от министерството.

Американската забрана означава, че на "Хуавей" няма да бъде разрешено да използва операционната система "Андроид" (Android) на "Гугъл" (Google).

По-рано тази седмица главният изпълнителен директор и основател на "Хуавей" Жън Чжънфей заяви, че забраната може да доведе до загуба от продажбите на смартфони, произведените от китайската компания, в размер до 30 млрд. долара.

Оставете коментар