Нови реактивен самолет на KLM с изпитателен полет през октомври

Нови реактивен самолет на KLM с изпитателен полет през октомври

Начинът, по който летим, може да бъде променен по-скоро от очакванията благодарение на радикално новия дизайн на самолета Flying-V. Изпитателният полет ще бъде през октомври.

Air France-KLM си сътрудничи с холандски университет, за да финансира изследвания за нов дизайн на въздухоплавателни средства, който би могъл да направи пътуването с въздушен транспорт на дълги разстояния много по-устойчиво.

Датската авиокомпания KLM финансира пионерен авиационен проект, който може би ще промени завинаги формата на комерсиалните самолети.

Поразителният дизайн на Flying-V разполага със същия размах на крилата като съществуващите самолети и може да пренесе до 314 пътници.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Кръстен е на култовата електрическа китара Gibson Flying-V, използвана от редица легендарни изпълнители – от Еди Ван Хален и Джими Хендрикс до Брайън Мей и Кийт Ричардс.

Самолетът изразходва с 20% по-малко гориво. Крилата ще приютяват част от пътниците, товара, резервоарите за гориво и друга инфраструктура.В задната част ще бъдат монтирани две реактивни турбо двигателя, а дизайнът значително ще намали въглеродния отпечатък от въздушния трафик и разхода на гориво.

Размерът на самолета е сравним с традиционните Airbus A350 и Boeing 787, като той ще може да използва съществуващите и в момента гейтове, хангари и писти. Ширината му е 65 метра, а дължината 55 метра.

Детайлите, за това как ще изглежда самолетът отвътре са оскъдни, но без съмнение ще се отличава с иновативна подредба на седалките и организация на пространството. Олекотеното обзавеждане ще допринесе за максимална енергийна ефективност. Компанията иска да направи авиацията по-устойчива, като крайната им цел е полети без емисии.

Източник: 19min.bg

Оставете коментар