Смартфонът със сгъваем екран на Самсунг дебютира през септември

Смартфонът със сгъваем екран на Самсунг дебютира през септември

Устройството ще бъде на цена от около 2 хиляди долара и беше планирано да се продава от април

Самсунг обяви, че ще пусне през септември на пазара смартфона със сгъваем екран – Самсунг Галакси Фолд, който създаваше проблеми при тестовете по-рано тази пролет, предава Си Ен Ен.

Оттогава южнокорейската компания е въвела множество подобрения, като посочва, че е трябвало да работи още върху дизайна на продукта и защитата на екрана на местата, където устройството се сгъва. От фирмата съобщават, че са поставени метални слоеве под дисплея, горният му защитен слой е изнесен извън рамката и става неразделна част от нея. Също така е намалено пространството между пантите за сгъване на телефона, от които много потребители, тествали телефона предварително, се оплаквали.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Устройството ще бъде на цена от около 2 хиляди долара и беше планирано да се продава от април. Продажбите обаче бяха отложени, след като първите потребители докладваха колко бързо се е счупил телефонът.

Ключовият момент от 4.6-инчовия смартфон е, че той се отваря в 7.3-инчов таблет. Но след употребата се откриха няколко проблема, включително дефектни панти и счупени екрани, което се дължи на факта, че много от потребителите са объркали защитния протектор на телефона с еднократен протектор, и са го премахнали.

Компанията производител не посочва засега на кои пазари ще пусне телефона през септември, нито обявява точна дата на излизане.

Другият голям производител на смартфони, който работи върху пускането на сгъваем смартфон, е китайската компания „Хуауей“. Тя също отложи пускането на пазара на своя сгъваем „Мейт Екс“ (Mate X) с мотив, че подобрява качествата на екрана, който в случая е най-сложният компонент на телефона от технологична гледна точка.


Медия

Оставете коментар