Вторник, 19 Ноември 2019
Вторник, 19 Ноември 2019
Носимите устройства на Apple стават един от най-големите й бизнеси

Носимите устройства на Apple стават един от най-големите й бизнеси

Носимите устройства на Apple, като часовниците Apple Watch, не привличат особено голямо внимание сред анализаторите, но се оказва, че се харесват на все повече потребители. 

Според анализ на Above Avalon тази продуктова категория е на път да стане един от най-големите бизнеси на "ябълковата" компания.

През последното тримесечие този сегмент се представя много добре, като записва един от най-големите ръстове на приходите си. Компанията вече продава около 70 млн. носими устройства на година, като с настоящия темп през 2019 г. ще достигне още по-високи нива.

Крос - продажбите са един от ключовите фактори за това. Wearable продуктите на Apple са предпочитани от все повече притежатели на iPhone, а има над 900 млн. активни iPhone устройства. Това създава огромна потребителска база и за носимите устройства.

При сегашното темпо, е напълно възможно този тип устройства да надминат по продажби iPad и Mac до края на 2020 година. С това те ще станат третият най-голям бизнес на Apple след iPhone и дигиталните услуги (App Store, iTunes и т.н.).

Свързани статии (по етикет)

  • Румен Радев: Бизнесът трябва да поеме водещата роля за излизане от социалната криза

    Президентът обяви победителя от 12-ото издание на надпреварата за успешни бизнес ръководители, организирано от списание „Мениджър“. Президентът връчи кристалната статуетка на Светла Несторова, главен изпълнителен директор, председател на УС на 3ЕАД "Булстрад живот Виена иншурънс груп"

  • КРИБ с нов тласък на българо-италианските бизнес проекти

    Председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев се срещна днес в Рим с президента на Конфиндустрия Винченцо Боча, със сенаторите Адолфо Урсо и Андреа де Бертолди, с председателката на групата за приятелство с България в италианския парламент Симона Виетина, с депутати и с членове на ръководството на Конфиндустрия - италианската асоциация на работодателите, една от най-големите асоциации на предприятия на европейско ниво.

  • Цената на мандата на Гуцанов - вечен в общинския съвет и вечен във връткането на кинти и бизнес

    През 2008 година Борислав Гуцанов и Лиляна Йорданова създават фирмата Транспортно-спедиторска кантора. Фирмата се занимава с международна спедиция и автомобилни превози. По-късно същата година Гуцанов става едноличен собственик на фирмата, а през 2010 година я продава на строителната фирма Комфорт ООД на Атанас Костурков, авер на Гуцанов

Оставете коментар