Firefox 69 блокира копаенето на криптовалути

Firefox 69 блокира копаенето на криптовалути

Mozilla започна разпространението на Firefox 69 за Windows, Mac, Linux и Android, съобщава VentureBeat. Новата версия на браузъра предлага доста промени и затяга сигурността още повече. Сред новостите е, че тя автоматично блокира опитите на сайтовете да "копаят" криптовалути чрез хардуерните ресурси на потребителя.

Firefox 69 блокира и опитите на сайтовете да сложат бисквитки за проследяване без разрешението на потребителя. Освен това браузърът идва с подобрения в производителността си специално за Windows 10. Потребителите на macOS пък ще могат да се възползват от подобрения, които да увеличат живота на батерията.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Браузърът ще предложи още подобрена функция за блокиране на автоматичното стартиране на видеа в сайтовете. Въвежда и поддръжка за Windows Hello, както и множество други промени "под капака", които да намалят използването на системни ресурси. Mozilla коментира още, че запазва и графика си на обновяване на Firefox на всеки 6 до 8 седмици. Затова можем да очакваме Firefox 70 в средата на октомври тази година.

Източник: Dir.bg

Оставете коментар