"Фейсбук" започна пробно да крие броя на харесванията на съобщенията в Австралия

"Фейсбук" започна пробно да крие броя на харесванията на съобщенията в Австралия

С тези промени технологичният гигант цели хората да се фокусират върху качеството на техните взаимоотношения и върху качеството на съдържанието, а не върху броя на харесванията и реакциите

"Фейсбук" започна пробно да крие броя на харесванията ("like") на съобщенията в Австралия. След тестовете социалната мрежа може да премахне броя на харесванията в целия свят, информира ДПА.

Потребителите няма да могат да виждат броя на харесванията, реакциите и колко пъти са гледани видеоматериалите на съобщенията на други потребители. Но потребителите все още ще могат да виждат колко хора са отговорили на техни постове.

С тези промени технологичният гигант цели хората да се фокусират върху качеството на техните взаимоотношения и върху качеството на съдържанието, а не върху броя на харесванията и реакциите.

За първи път "Фейсбук" въведе бутона "like" през февруари 2009 г., докато други реакции, включително "тъжен" ("sad") и "ядосан" ("angry"), бяха добавени през 2016 г.

Повече от 1 милиард души използват "Фейсбук" по света. Компанията има 16 милиона потребители в Австралия.

През юли "Фейсбук" започна тестове за скриване на харесванията в Инстаграм в Канада, а впоследствие се разшириха до Австралия, Бразилия и няколко други големи пазара.

Оставете коментар