Четвъртък, 17 Октомври 2019
Четвъртък, 17 Октомври 2019
5G мрежите крият опасности за националната сигурност

5G мрежите крият опасности за националната сигурност

Страните от ЕС очакват кибератаки основно от държави извън Общността или от извършители с държавна подкрепа

Далекосъобщителните мрежи от пето поколение (5G) крият опасности за националната сигурност. Това се посочва в изводите на доклад, изготвен с участието на всички държави от ЕС и представен днес от Европейската комисия.

В документа се пояснява, че новите мрежи ще бъдат по-уязвими от досегашните, защото ще осигурят повече възможности и пространство за удари от зложелатели. Препоръчва се да бъде подготвено законодателство, което да преследва по-сурово посегателствата върху съобщителните мрежи. Страните от ЕС отчитат необходимостта от преразглеждане на цялостното схващане за сигурността и от въвеждане на допълнителен държавен надзор над собствениците на далекосъобщителни мрежи и техните доставчици на оборудване.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Страните от ЕС очакват кибератаки основно от държави извън Общността или от извършители с държавна подкрепа. В доклада се препоръчва оценка на европейските възможности за производство на оборудване и софтуер за новите мрежи.

ЕК допълва, че до края на годината предстои да бъдат очертани общи европейски мерки за защита на мрежите от пето поколение. Догодина държавите от ЕС ще съобщят на комисията дали тези мерки са достатъчни.

Свързани статии (по етикет)

  • ЕС алармира, че има голяма опасност Италия да наруши бюджетните правила

    Бюджетните планове на Италия за догодина не изглеждат реалистични и вероятно ще бъдат в разрез с правилата на еврозоната. За това предупреди днес Генералната конфедерация на италианската промишленост Конфиндустрия (Confindustria), цитирана от ДПА и БТА.

  • Времето днес - 4 октомври 2019 г.

    За 04.10.2019 г. НИМХ обявява предупреждение от втора степен (оранжев код) за интензивни валежи и гръмотевични бури в Източна България. Предупреждение от първа степен (жълт код) е обявено в 17 области от страната за значителни валежи

  • Поредната опасност за компютрите ни – PDF файловете

    Хакерските заплахи не стихват и с всеки изминал ден стават все по-дръзки и засягат все повече потребители и цели бизнеси. Поредната опасност, за която алармираха немски учени, е нов метод на атака, засягащ PDF файловете на компютъра на жертвата.

Оставете коментар