Технологии следят емоциите на пътниците на китайските летища

Технологии следят емоциите на пътниците на китайските летища

Иновацията може бързо да идентифицира заподозрените в извършване на престъпление, да анализира психическото им състояние

Китайски специалисти са разработили технология за разпознаване на емоциите на хората. Тя вече се използва на летища и метростанции в Китай за установяване на личността на заподозрени в извършване на престъпления, съобщи днес в електронното си издание в."Файненшъл таймс". Всекидневникът допълва, че върху създаването на подобна система работят редица технологични компании по света.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Чрез видеозапис технологията за разпознаване на емоциите може бързо да идентифицира заподозрените в извършване на престъпление, да анализира психическото им състояние, а това позволява да се предотвратяват незаконни действия, включително тероризъм и контрабанда", посочва пред "Файненшъл таймс" китайският експерт по опазване на обществения ред Ли Сяою в Синцзян-Уйгурския северозападния китайски автономен район.

Наскоро властите в Пекин съобщиха, че ще инсталират на входовете на метрото на китайската столица съоръжения за лицево разпознаване, които ще имат и "бял лист" за облекчено преминаване на пътници, които не са заподозрени.

Оставете коментар