SpaceX тества евакуационната система за астронавти

SpaceX тества евакуационната система за астронавти

Американската компания SpaceX на предприемача Илон Мъск извърши успешни изпитания на системата за евакуация на пилотирания кораб Crew Dragon, предаде ТАСС. Това се казва в съобщение на компанията в Туитър

"Приключи широкомащабно изпитание на системата за евакуация при изстрелване на пилотирания кораб Crew Dragon", се казва съобщението.

"Екипи на SpaceX и НАСА изследват получените резултати и работят, за да се демонстрират възможностите за евакуация от Crew Dragon по време на полет".

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

На 2 март SpaceX изстреля пилотирания кораб Crew Dragon в безпилотен режим към Международната космическа станция (МКС). На следващия ден той за пръв път се скачи с орбиталнатата станция. На 8 март Crew Dragon се разкачи от нея и след спускане с парашут се приводни в Атлантическия океан.

От 2011 г. до МКС летят единствено руски космически кораби "Союз". Те транспортират членове на екипажа на станцията от Русия, САЩ и други страни. В САЩ нови космически кораби за пилотирани полети се разработват от компаниите SpaceX и Boeing.

Оставете коментар