Петък, 24 Януари 2020

ndt banner2

Петък, 24 Януари 2020
Колите на Тесла, произвеждани в Китай, са препоръчани за субсидии

Колите на Тесла, произвеждани в Китай, са препоръчани за субсидии

Китайското министерство на промишлеността включи електромобила на Тесла (Tesla) Модел 3 (Model 3), произвеждан в Китай, в списъка с превозни средства, за които се препоръчва да получат субсидии като автомобили, ползващи нови енергийни източници

Това предаде Ройтерс, отбелязвайки, че мярката ще даде тласък на американката компания на най-големия автомобилен пазар в света.

Два варианта на Модел 3 са посочени в препоръчителния списък за щедрите китайски субсидии за автомобили с нови енергийни източници според публикация на сайта на китайското министерство на промишлеността и информационните технологии.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Калифорнийският производител на електромобили, който произвежда коли в завод за два милиарда долара в Шанхай, цели да прави над 100 автомобила седмично до края на 2019 година и да достави произведените в Китай автомобили преди Китайската нова година на 25 януари.

Очаква се годишният капацитет на завода в първата му фаза да достигне 250 000 автомобила, което е равно на около 4800 коли седмично. Това ще включва 150 000 коли Модел 3.

Не е ясно засега на колко ще възлиза субсидията на автомобил.

Китай се надява продажбите на автомобили с нови енергийни източници, които включват плъг-ин хибридите, електрическите коли само с батерия и задвижваните с водородни горивни клетки, да достигнат едва четвърт от общите продажби до 2025 година. За 2018 година тези автомобили са представлявали 4,6 процента от общите продажби.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner