Фейсбук премахна общо 203 страници и акаунти заради чуждестранна намеса на Русия

Фейсбук премахна общо 203 страници и акаунти заради чуждестранна намеса на Русия

Според Фейсбук акаунтите често публикували американски новини и се опитвали да привлекат последователи чрез теми, които включвали история на чернокожите, мода и постижения на афроамериканци, новини за известни личности и проблеми на ЛГБТ общността

Най-голямата безплатна онлайн социална мрежа в света Фейсбук съобщи, че е премахнала общо 203 страници и акаунти от Инстаграм и Фейсбук заради съучастие в чуждестранна намеса от Русия в платформите й, насочена срещу граждани на САЩ, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Фейсбук съобщи, че акаунтите често публикували американски новини и се опитвали да привлекат последователи чрез теми, които включвали история на чернокожите, мода и постижения на афроамериканци, новини за известни личности и проблеми на ЛГБТ общността.

Winbet - победата е емоция! (18+)

В свой пост Фейсбук подчерта, че дейността не е била съсредоточена върху изборите, популяризиране или оклеветяване на политици.

Преди дни Главният изпълнителен директор на Фейсбук Марк Зукърбърг съобщи, че социалната мрежа увеличава усилията си за борба срещу свързана с новия коронавирус дезинформация, като предоставя на Световната здравна организация (СЗО) възможност за безплатна реклама.

Фейсбук вече предприе други мерки срещу фалшиви новини и дезинформация за коронавируса, сред които бяха премахването на неверни твърдения и конспиративни теории, както и насочването на потребителите към сайтовете на СЗО или местните здравни власти за получаване на най-нова информация.

Оставете коментар