Събота, 07 Декември 2019

ndt banner2

Събота, 07 Декември 2019
Кривата ракета на Григор

Кривата ракета на Григор

Димитров трябва да избере между жените и тениса, май не се оправя и с двете

През уикенда първата ракета на България Григор Димитров беше една от най-коментираните фигури в световния тенис. За съжаление това не беше свързано с успех на корта. Нещо, което се превръща в традиция през последните месеци.

Този път нашето момче не влезе в обектива с поредната си любовна афера. За втори път през сезона Димитров стигна до финал от АТР веригата. И за втори път загуби.

Поражението от 87-ия в света Диего Шварцман в Истанбул само по себе си не беше толкова странно, въпреки че е доста неочаквано. Григор водеше с 1:0 сета, и 5:2 във втория. Решен мач, който обаче Димитров намери сили да загуби след тайбрек и 0:6 във третият сет.

Гришо неведнъж е показвал слаба психика на корта, но този път тотално рухна. Българинът загуби пет ракети заради скъсана корда и строши в земята още три. Мачът така и не се доигра, след като българинът остана без нито една здрава ракета. Успоредно с това истерията на Гришо премина през спорове със съдията и здраво псуване.

Да загубиш спечелен мач е неприятно, но със сигурност не оправдава подобно поведение. Факт е, че преди тайбрека на втория сет Гришо получи и контузия в крака. Ако болката е била толкова голяма, Димитров можеше просто да се откаже от мача. Нямаше да е първият, нито последният тенисист, който е правил това. Вместо това нашето момче реши да се вживее в ролята на легендата Горан Иванишевич, който бе известен с трошенето на ракети и псуване по всичко на корта и извън него.

Плейбоят от Хасково засега е далеч от успехите на хърватската легенда. И е повече известен именно с любовните си завоевания. На този етап обаче те очевидно му пречат на играта. Миналата година бе много слаба за Григор, а сривът му започна след края на връзката му с Мария Шарапова. В момента се говори, че Никол Шерцингер е прекратила връзката си с българина. Той пък в същото време уж върти тайна любов с колежката си Южени Бушар. И проблемите за Григор на корта отново са налице.

Явно акълът на Димитров е в ракетата му, ама не в тази в ръката му. Естествено, че няма нищо лошо Гришо да върти известни мадами, много хора му се възхищават и завиждат именно за това. Но в същото време иска да бъде сред най-добрите на корта и очевидно не може да съвместява двете неща.

Така първата ни ракета е изправен пред сериозен избор. Ясно е, че по някакъв начин трябва да промени начинът си на живот и подготовка. При това не със смяна треньори, което очевидно не помага. Иначе все по-често ще виждаме празният му поглед от края на мача в Истанбул.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар