Федерер за пропуснатия танц с Мугуруса: Не ни пуснаха музика

Федерер за пропуснатия танц с Мугуруса: Не ни пуснаха музика

След традиционния бал се събрахме в бар с 30-40 мои приятели.

Роджър Федерер разкри, че е празнувал до пет сутринта триумфа си на Уимбълдън.

Той е бил заедно със свои приятели и семейството си, а още в 10 сутринта вече е бил на линия за множеството интервюта пред различни медии в понеделник.

Както е известно швейцарецът надигра с 3:0 сета Марин Чилич и взе 19-ата си титла от Големия шлем. "Главата ми кънти. Не помня какво съм вършил снощи.

Изпих твърде много различни питиета, предполагам," пошегува се Федерер на пресконференцията си. "След традиционния бал се събрахме в бар с 30-40 мои приятели. Прекарахме си страхотно. Легнах си към пет, а като се събудих далеч не се чувствах добре. В последния час все пак нещата се нормализират.

Но като цяло си прекарахме добре," с усмивка допълва бившият №1. Федерер признава, че не е успял да спази традицията и да танцува с шампионката при дамите - Гарбине Мугуруса. И то при все, че тя бе отправила такава покана към него в социалните мрежи. "Не ни пуснаха музика," през смях отчете Маестрото.

"Вечерта бе страхотна, но пристигнахме твърде късно. Трябваше да обърнем внимание на толкова много медии. Винаги се радвам да съм тук, никога няма да ми омръзне. "Това(да танцувам с Мугуруса) така и не се случи. Бяхме на сцената, но така и не пуснаха музика! Беше по-скоро фотосесия."

Каква обаче е целта пред него оттук нататък? "Сега искам преди всичко да се насладя на това да съм шампион от Уимбълдън и Australian Open.

Не съм си поставял цел за определен брой титли от Големия шлем, които да реализирам. Никога не съм го мислил. Много щастлив бях и със 17.

С 18 и разбира се, с 19 съм още повече. "Наслаждавам се на това да бъда здрав. Мога да се състезавам за най-големите титли.

Ако побеждаваш най-добрите и то най-големите турнири, ще получиш и своето закономерно място в ранглистата. Нужно е обаче да бъда внимателен с тялото си."

Оставете коментар