Джокович няма да играе повече през този сезон

Джокович няма да играе повече през този сезон

Това означава, че той ще пропусне Откритото първенство на САЩ, както и Финалите на световния тур.

Бившият номер 1 в света Новак Джокович няма да играе повече до края на сезона, заради контузия в лакътя. Новината бе съобщена от самия Джокович в социалните мрежи, като това означава, че той ще пропусне Откритото първенство на САЩ, както и Финалите на световния тур.

Сръбският тенисист трябваше да се откаже по време на мача си с Томаш Бердих на 1/4-финалите на Уимбълдън, заради проблема в лакътя, като в крайна сметка е взел решение да почива до края на годината.

"Всички доктори и специалисти, с които се консултирах, в Сърбия и по целия свят, бяха съгласни, че тази контузия се нуждае от почивка. Ще трябва да си взема дълга почивка от тениса. Ще направя всичко нужно, за да се възстановя. Ще използвам този период, за да подобря някои елементи, върху които нямах време да работя в последните години", обясни Джокович.

"За мен предстои още един важен момент - със съпругата ми Йелена ще ставаме родители за втори път. Това са неща, които ме изпълват с изключителна радост и щастие. Сигурен съм, че ще съм готов за старта на новия сезон", допълни той.

Сърбинът завършва сезона с баланс от 32 победи и 8 загуби, като спечели две титли от началото на годината - в Доха и Ийстборн.

Източник: БГНЕС

Оставете коментар