Неделя, 25 Август 2019
Неделя, 25 Август 2019
Роджър Федерер заяви, че Рафаел Надал си остава най-тежкият му съперник през годините

Роджър Федерер заяви, че Рафаел Надал си остава най-тежкият му съперник през годините

Федерер има 15 победи и 23 загуби срещу по-младия с 5 години испанец

Носителят на рекордните 20 титли от “Големия шлем” Роджър Федерер заяви, че испанецът Рафаел Надал си остава най-тежкият му съперник през годините. 37-годишният швейцарец има 15 победи и 23 загуби срещу по-младия с 5 години испанец, но Федерер е в серия от 5 поредни успеха срещу левичаря от Манакор. Четири от тези победи са от 2017 година насам. Федерер говори и за съперничеството си със сърбина Новак Джокович, настоящия лидер в световната ранглиста.

На въпрос дали носителят на 17 титли от “Големия шлем” Надал е най-трудният му противник, Федерер отговори: “За мен - да. И това няма да се промени. Заради невероятната му левичарска игра, топспина, заради това, че намира бекхенда ми, когато пожелае, тъй като за него е естествено да играе по диагонала”.

“Играта му е неудобна за мен, той винаги миксира играта си. Знаех, че това ще е така от първия ден, в който играх срещу него. На клей, разбира се, той е на практика непобедим”, продължи Маестрото от Базел, цитиран от Tennis World. 

“В същото време рекордите на Новак в последните 8 години са невероятни, фантастични. Винаги съм се наслаждавал на това да игра срещу Новак, сблъсъците ми с него винаги са били много вълнуващи.

Мощта на Стан е нереална. Харесва ми да играя срещу всички тези момчета, но не забравям старото поколение - беше невероятно да играя срещу неговите представители, докато самият аз израствах”, коментира още Федерер.

Що се отнася до 4-те му поредни победи срещу Рафа, швейцарецът сподели: “Понякога влизаш в по-добри периоди, а освен това тези мачове бяха на хард. Ако тези срещи бяха на клей, вероятно нямаше да спечеля четири поред. Побеждавал ме е много пъти на клей, той е прекрасен, прекрасен играч. Мисля, че това, че бях агресивен с бекхенда ми, това, че играх освободено, ми позволи да спечеля 4 поредни мача”.

Източник: Tennis World

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар