Понеделник, 10 Декември 2018
Понеделник, 10 Декември 2018

5 дестинации за почивка, които руснаците избират, когато нямат много пари

5 дестинации за почивка, които руснаците избират, когато нямат много пари

Повечето руснаци избират да прекарат лятната си почивка на Черно море – най-вече в Краснодарския край и в курортите на Крим

Когато лятото надигне глава в Русия (тази година все още го чакаме в Москва), е време човек да си вземе почивка и да си резервира ваканция на някое местенце с по-топъл климат. Черно море е невероятно популярна дестинация: миналата година на плажовете там са почивали близо 16 млн. руснаци, а през 2017 г. се очаква броят има да достигне около 21 милиона

С помощта на данни за закупените почивки, предоставени от онлайн компанията Level.Travel, "Руски дневник" състави списък с най-достъпните във финансов план дестинации за почивка сред руснаците – така че всеки чужденец, който иска да пътува до Русия, без да обира банка, може да почерпи ценен опит.

Адлер (Краснодарски край)

Снимка: Global Look PressСнимка: Global Look Press

В съветските времена този черноморски град е един от най-популярните курорти. И днес той продължава да привлича огромен брой туристи. Тук има много евтини хостели, петзвездни хотели и спа курорти – да не говорим за бурния нощен живот и великолепните забележителности.

Адлер, който бе домакин на Олимпиадата през 2014 г., е подобрена версия на вида си от миналото с много кафенета, барове и усъвършенствана инфраструктурна и транспортна система. Освен с местата, където се провеждаха Олимпийските игри, Адлер е известен и със своя делфинариум, с маймуните си и с увеселителния парк "Сочи".

Според Level.Travel миналата година близо половината им клиенти (48%) са закупили ваканционен пакет за Адлер на средна цена от 36 300 рубли ($606). Тази година Адлер е малко по-евтина дестинация, тъй като Турция отново е популярна сред руските туристи. Сега едноседмична почивка в Адлер за един човек струва около 20 000 рубли ($333).

Красная поляна (Краснодарски край)

Снимка: Vostock-PhotoСнимка: Vostock-Photo

Втората по популярност дестинация сред руснаците е Красная поляна. Тя се намира на около половин час път от Адлер и е пълна със сноубордисти и скиори през зимата. През по-топлите месеци пък тук гъмжи от хора, запалени по други спортни дейности и забавления. През лятото в Красная поляна е доста по-евтино, а климатът е приятен и изключително подходящ за разходки в планината. Рафтингът и скачането с бънджи също са сред популярните предложения за любителите на адреналина.

За хората, които искат да си почиват край водата, в курорта "Роза Хутор" има плаж и ферибот, който редовно превозва туристи от и до Адлер.

Средната цена на ваканционен пакет в "Красная поляна" тази година е около 22 000 рубли ($366).

Оленевка (Крим)

Снимка: Vostock-PhotoСнимка: Vostock-Photo

Оленевка е малко село на нос Тарханкут в западната част на Крим. Това е един от най-евтините варианти за морска почивка в Русия. Средната цена на пакетна почивка тук е около 13 300 рубли ($221).

Този уютен курорт, разположен в екологичен район, е идеален за хората, които търсят спокойно и тихо място за почивка. Уникалният климат и пясъчните плажове привличат и гмуркачи и сърфисти.

Тук няма лъскави хотели – местата за настаняване са основно малки семейни хотели и хостели.

Алуща (Крим)

Снимка: Тарас Литвиненко / РИА "Новости"Снимка: Тарас Литвиненко / РИА "Новости"

Алуща е един от най-големите курорти в Крим и може да се мери с Ялта и Сочи. Благодарение на уникалния си климат той привлича хиляди туристи годишно. В санаториумите на Алуща се лекуват дихателни, сърдечно-съдови и нервни заболявания.

Градът е основан през 6 в., когато византийският император Юстиниан нарежда тук да се издигне крепостта Алустон, която по-късно се превръща във важен търговски център. Днес Алуща все още пази древната си история, а руините на крепостта в центъра на града със сигурност си струва да се видят.

Пакетната почивка в Алуща това лято ще ви излезе средно около 35 000-40 000 рубли за две седмици ($583-667).

Малореченское (Крим)

Снимка: Legion MediaСнимка: Legion Media

Малкото пасторално село Малореченское в Крим е разположено между Алуща и гр. Судак. Заобиколено от градини и лозя в зашеметяващо красива долина с река и високи планини, това село е един от най-живописните курорти в Крим. Тук има хотели за хората, които предпочитат комфорта, но и много къмпинги за любителите на природата. Разходки в планината, гмуркане, колоездене и скално катерене – тук ще намерите всичко това.

Въпреки че пакетна почивка в Малореченское струва средно 14 200 рубли ($236), човек може да намери и наистина евтини оферти за по 5000 рубли ($83). Според Level.Travel това лято за Малореченское е имало предложения за петдневна почивка за един човек без включена закуска само за 4200 рубли ($70).

Източник: Руски дневник

Оставете коментар