Неделя, 19 Май 2019
Неделя, 19 Май 2019
5 места, които трябва да посетим в своя живот

5 места, които трябва да посетим в своя живот

Чудесата на света са необятни и не биха могли да бъдат видeни за цял един живот. Но какъв по-добър начин да извлечете максимума от него от пътуването? 

Ако искате да разнообразите и да видите чудесни природни забележителности, можете да заложите на тези пет места, които много си заслужават и най-важното – със сигурност ще изпишат усмивка на лицето ви.

1. Кайро, Египет

Подгответе се да бъдете наистина сразени, ако решите да си направите пътешествие до Кайро, Египет.
18-ият по големина град в света – Кайро е трайна изработка на минал свят, която все още възприема модерна аура. Главната атракция на града, разбира се, са Великите Пирамиди и Сфинксът на Гиза.
Резервирайте си хотел по поречието на река Нил – на същото място, на което най-ранните цивилизации са се заселили за пръв път.

2. Рио де Жанейро, Бразилия

Може би най-красивата столица в света, Рио де Жанейро преплита красотата на природния свят с темпото на градската метрополия, като живущите там са повече от 6.3 милиона.
Можете да видите едни от най-големите красоти на Южна Америка на гребена на залива Гуанабара и Южно-Атлантическия океан, докато се наслаждавате на празничния и динамичен нощен живот на втория по големина град в Бразилия. Ако планувате да посетите това красиво място, уверете се, че престоят ви ще съвпадне с ежегодния карнавал в Рио – най-известният фестивал в света, който обгръща града в светлини, музика, танци и веселие. Също така не пропускайте статуята на Христос Спасител която е на 700 метра височина, на върха на планината Корковадо, с изглед към целия град.

3. Кий Уест, Флорида

Кий Уест, Флорида несъмнено е истински рай на Земята. Като най-южната точка на континенталните Съединени Щати, нищо освен кристално-чиста вода не заобикаля този прекрасен град на Мексиканския залив.
Кий Уест е място, на което няма място за стрес и безпокойство. Посетителите могат да се гмуркат с делфините, да карат сърф или просто да се разхождат по плажа, наслаждавайки се на пясъка в цвят „слонова кост”.

4. Планината Фуджи, Япония

Планината Фуджи е най-високият връх в Япония и също така – едно от най-свещените й места. Това е място на писатели, туристи и местни жители.
Перфектно симетричният покрит със сняг вулкан се намира пред река Кавагучи, което го прави една от най-разпознаваемите природни дестинации в света. Възползвайте се от културата и кухнята на Япония в най-посещаваното от пътешественици място в страната. Също така, не забравяйте да се отбиете и в някой от заобикалящите храмове, за да станете свидетели на уникалната архитектура и да изпитате свещено културно преживяване.

5. Кауай, Хавай

Ако има рай на Земята, той със сигурност се казва Кауай и се намира в Хавай. Носи псевдонима „градински остров”, защото е буквално покрит със зеленина.
Въпреки че всеки един от осемте хавайски острова е зашеметяващ, Кауай заема първото място. Той е най-старият и най-северният от всички острови в Хавай. С живописно тропическо крайбрежие, Кауай „приютява” скалите край На-Пали, както и каньонът Уаймея „в сърцето” на острова. Ако отдихът под тропическото хавайско слънце не е достатъчен, непременно грабнете шнорхела и изследвайте кристално чистите води, заобикалящи острова и изобилстващи от тропическа риба.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар