Гибона: Искаме още

Гибона: Искаме още

Не ми пука за резултата, ако момчетата си оставят сърцата на терена, коментира селекционерът на България

Изпълнихме минималната цел на Европейското първенство, но искам още, коментира селекционерът на България Пламен Константинов. Лъвовете победиха с 3:0 Германия на турнира и се класираха за полуфиналите, където ще играят срещу Франция. Мачът е в петък от 20,45 ч. в Арена Армеец.

„След като втори път побеждаваме Германия по този начин, очевидно сме играли добре и първият мач не е бил случаен. Тактически се представихме добре, справихме се с основните им ударни единици и ги неутрализирахме. Не е важно колко нерви изхабих, всичко си заслужава. Най-добрият отговор се дава на игрището, другото са приказки и затова не ме интересуват провокациите. На полуфинала е друг мач, там отборът трябва да играе с удоволствие", сподели коментира Гибона.

Няма отбор, който да не може да победим, допълни селекционерът.

„Аз казах на момчетата, че не ми пука за резултата, от тях исках да си оставят сърцата на терена и те го направиха. Гордея се с момчетата, с тяхното желание. Съжалявам за някои, които не са с нас, но те продължават да са част от този тим. Поради травми не могат да са с нас, но мислено са с отбора. За в бъдеще ще са част от отбора. Всички са едно цяло.“, каза още Константинов.

Той посвети победата на посрещача Николай Пенчев, чиито втори баща почина в навечерието на мача.

„Изиграхме този мача заради големия мъж на игрището - Ники Пенчев. Това ни обедини допълнително, целият отбор игра и заради него. Той намери сили да играе и да изнесе тежестта на мача. Тази победа е основно за него", сподели Константинов.

Оставете коментар