Вторник, 17 Септември 2019
Вторник, 17 Септември 2019
Любо Ганев: Остава да сложим черешката върху тортата

Любо Ганев: Остава да сложим черешката върху тортата

Пламен Константинов успя да направи от играчите колектив, коментира пред Nbox легендата на българския волейбол

Момчетата от националния отбор се представят страхотно на Европейското първенство, коментира вицепрезидентът на федерацията по волейбол Любо Ганев. Според легендата резултатите говорят сами за играта на състезателите.

„Винаги съм вярвал в този отбор, понеже знам какво може. Независимо от хилядите проблеми, които имаме с контузени играчи и малшанса в други ситуации. Момчетата се борят за всяка топка, играят като отбор. Свършихме основната задача, която си бяхме поставили. Това беше да върнем хората в залата, да направим волейбола колективен спорт №1 в България. Очаквам с един хубав медал да сложим и черешката върху тортата“, коментира пред Nbox Ганев.

Пламен Константинов доказа, че е най-правилният избор за селекционер, допълни бившият национал.

„Той успя да повярва в играчите, да ги мотивира. Накара ги да играят задружно, като колектив. Всеки помага на другия и нещата се получават. Иначе за едно състезание най-важното е да играеш пред такава публика, каквато имаше в мачовете досега. Състезателите чувстват феновете не седмия, а осмия играч. На противниците със сигурност не им е лесно. Поклон пред публиката. Все се говори, че Варна е столицата на волейбола в България, но вече и София стана такава“, допълни Любо Ганев.

Шефът във федерацията, който на 6 октомври навърши 50 години разкри, че е поискал два подаръка от отбора.

„Тогава не поканих никой, понеже момчета имаха мач. Пожелах от тях победа на старта на турнира и друга, на 18 октомври (б.р. – финала на Евроволей). Единият подарък го получих, сега чакам втория“, завърши в свой стил Любо Ганев.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар