Клатят стола на Гибона

Клатят стола на Гибона

Федерацията не иска селекционера да води клубен отбор, част от играчите го бойкотират

Нова доза интриги и конспирации набират сили в българския волейбол. Част от шефовете на родната федерация и играчи от националния отбор искат да сменят селекционера на тима Пламен Константинов.

Nbox научи, че част от състезателите не искат да играят под ръководството на Гибона. Според слуховете това са Боян Йорданов и Ники Николов. Двамата са симулирали контузии и поради тази причина не взеха участие на Евроволей в София, където нашите останаха четвърти.

Шефът на федерацията Данчо Лазаров и хора около него пък са против Константинов да води клубен отбор. Гибона имаше намерение на прави това паралелно с работата си начело на България. В крайна сметка началниците убедиха специалиста да се концентрира изцяло върху задълженията си начело на България.

В момента обаче Константинов се ползва с широко обществено доверие, като негова смяна ще бъде нелогична и скандална. Ако има рокади, те ще станат след олимпийската квалификация в Берлин през януари. За повод ще се използва евентуален провал на нашите, които са в тежка група заедно с отборите на Русия, Франция и Финландия.

За евентуален негов наследник се спряга капитанът на тима ни Владо Николов.

Оставете коментар