Събота, 21 Септември 2019
Събота, 21 Септември 2019
Федерацията по волейбол – нелегитимна

Федерацията по волейбол – нелегитимна

Софийски градски съд отказа да впише новото ръководство

Поредният скандал набира сили в родния волейбол. Софийският градски съд обяви за нелегитимно последното Общо събрание на федерацията, което се проведе седмица преди началото на Европейското първенство в София. На сбирката дългогодишният президент на централата Данчо Лазаров спечели поредния си мандат, след като всички претенденти се отказаха.

Така в сила са решенията от Общото събрание през 2012 година в град Варна. На 1 декември Върховният касационен съд обаче следва да се произнесе по обжалваното от БФВ становище на Софийски апелативен съд, че и проведеното през 2012 година в град Варна Общо Събрание също е нелегитимно.

Ако ВКС откаже да гледа делото, на практика БФВ ще се окаже без легитимно ръководство. Мандатът на Управителният съвет отпреди 2012 година е изтекъл, този от 2012 година ще бъде нелегитимен, а този от манипулираното общо събрание от 03.10.2015 година не може да бъде вписан.

Жалбата до СГС бе пусната от три клуба - шампионът Марек, Черно море и Спорт волей Щръклево.

Федерацията има седемдневен срок да обжалва. Ако жалбата им бъде уважена, съдът ще трябва да пусне ново дело, което ще отнеме няколко години. През това време новият УС пак няма да бъде вписан.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар