Четвъртък, 19 Септември 2019
Четвъртък, 19 Септември 2019
Приемаме седем мача от Мондиал 2018

Приемаме седем мача от Мондиал 2018

България заслужава да е домакин на Световно първенство, коментира пред Nbox Любо Ганев

България ще приеме седем срещи от програмата на Световното първенство по волейбол, съобщи пред Nbox вицепрезидентът родната федерация Любо Ганев. Както е известно, Мондиала през 2018 година ще се проведе у нас и Италия. Останалите двубои, включително полуфиналите и финалът, ще се играят на Апенините.

"България показа, че заслужава да е домакин на подобен форум, предвид интереса, който има към този спорт у нас. Нашите фенове са може би най-добрите в света. Европейското първенство бе генерална репетиция затова как трябва да се направи и организира едно Световно първенство", коментира волейболната легенда.

Пламен Константинов остава национален селекционер до 2018 г., каза още Ганев.

"Договорът му е с опция за продължаване до 2020 г. Когато имаме ясна визия какъв отбор, ще градим е нормално да започнем от треньора. Пламен има пълен картбланш за подмладяване, обиграване и промени в отбора", допълни Любо Ганев.

Вицепрезидентът на федерацията взе отношение по казуса с легитимността на българската волейболна федерация.

"Щом може да подписваме договори за Европейски и Световни първенства, как може федерацията да е нелегитимна? Това, че някой оспорва, че някое събрание е направени не където трябва или не както трябва, не променя нищо. Тези неща не ни интересуват. Важното е да осигурим нормални условия, екипировка, топли зали за играчите", завърши Любо Ганев.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар