Федерацията по волейбол пред фалит

Федерацията по волейбол пред фалит

Данчо Лазаров залял централата с нови дългове покрай Европейското първенство

Българската федерация по волейбол съвсем скоро може да фалира и да загуби лиценза си. Причината са нова доза дългове, натрупани от ръководството и президента Данчо Лазаров, научи Nbox.

Въпреки сериозното финансиране от страна на Министерството на младежта и спорта, във федерацията има сериозен дефицит на средства. През есента в София и Варна се проведе Европейското първенство. Именно оттам са натрупани сериозни загуби, тъй като Данчо Лазаров и компания не са се разплатили с редица доставчици и фирми, които са участвали в организацията на турнира. Освен това десетки клубове имат да получават немалко средства, които са им обещани от Българската федерация по волейбол.

В последно време се заговори, че част от членовете на Управителния съвет на федерацията искат да бутнат вечния Данчо Лазаров. Най-близките му хора в централата дори са се опитали да го уговорят сам да си подаде оставката и да остави на тях управлението на БФВ, но инженерът отказал да сдаде властта.

Според близки до ръководството на централата обаче неговото господство няма да продължи още дълго време. Рано или късно федерацията ще бъде изправена пред финансов крах, независимо, държавната подкрепа. Освен това от спортното ведомство са вдигнали мерника на инженера, тъй като досега не е представен никакъв отче за изразходваните средства през последните години.

Шефовете на волейбола се хванаха за гушите

През 2018 година България ще е домакин на Световното първенство по волейбол. Държавата ще отпусне 10 милиона лева за организацията на шампионата. От ведомството обаче възнамеряват този път да наложат строг контрол на средствата, за да не потънат, както се случи с парите за Европейското първенство.

За тази година БФВолейбол получи 2 010 000 лева държавна субсидия. Днес стана ясно, че централата ще получи още около 800 000 лева по програма за развитие на спортните клубове. Тези средства обаче ще трябва да бъдат разпределени между 72-та клуба, който са регистрирани в БФВ.  

Оставете коментар