Точат ножа на Гибона

Точат ножа на Гибона

Част от ръководството на федерацията иска нов селекционер на националния отбор

Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов най-вероятно ще бъде уволенен след края на мачовоте от Световната лига. Причина е трагичното представяне на нашите до този момент в турнира, което засили настроенията срещу Гибонва сред членовете на федерацията.

България загуби първите си шест мача от Световната лига и e пред сериозната опасност да изпадне във втората дивизия на състезанието. В пследните си три мача волейболистите ни играят в САЩ срещу домакините, Русия и Австралия.

Поради тази причина част от управниците на родния волейбол искат смяната на Гибона след края на лигата. Най-много за подобни мерки натиска новоизбраният генерален секратар на федерацията Владимир Николов. Според слуховете бившият капитан на България от известно време не е в добри отношения с Гибона. В подкрепа на Николов най-вероятно ще застанат близнаците Георги и Валентин Братоеви. Бившите национали през последната година и половина са в конфликт с Константинов.

След края на Световната лига Управителния съвет на федерацията ще се събере на извънредно заседание и ще реши съдбата на Константинов.

Оставете коментар