Вторник, 17 Септември 2019
Вторник, 17 Септември 2019
Полша и Русия стоят на пътя за Рио

Полша и Русия стоят на пътя за Рио

Волейболистите с тежка квалификация за Олимпиадата

Силните отбори на Полша и Русия ще са два от тимовете, които със сигурност ще играят на Европейската олимпийска квалификация. Световните шампиони от Дружина полска и олимпийските първенци от Лондон 2012 останаха извън първите две места на Световната купа в Япония, даващи квоти за Игрите в Рио 2016. Това им гарантира място за континенталната квалификация.

Турнирът ще е в Берлин между 5-10 януари, като в него ще участват Германия и седемте най-високопоставени отбори в европейската ранглиста. В момента тя се оглавява от Русия, следвана от Сърбия. Плавите тази година спечелиха сребърните медали в Световната лига. После са тимовете на Полша, България, Германия, победителят в Световната лига през 2015 година - Франция, Финландия и Словакия.

Възможни размествания могат да станат след Европейското първенство в Италия и България от 9-и до 18-и октомври, но те едва ли ще са толкова големи.

Така тези 8 отбора ще играят на европейската олимпийска квалификация в Германия. На турнира ще има 2 групи по 4 тима, като първите два от всяка ще се класират за полуфиналите. Квалификацията в Германия, която дава едно място за Рио 2016, ще е първият шанс на България за олимпийска виза. Второто и третото място в този турнир дават право на участие на световната квалификация в Япония през месец май догодина.

По този начин, за да се класира за световната квалификация в Япония България трябва да завърши на 2-ро или 3-то място на турнира в Берлин.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар