Четвъртък, 19 Септември 2019
Четвъртък, 19 Септември 2019
Скандали тресат националния

Скандали тресат националния

Бойкот срещу селекционера Драган Нешич е в основата на провала на Евроволей, научи Nbox

Сериозен скандал, в центъра на който е селекционерът Драган Нешич, е една от причините за трагичното представяне на националките ни на Евроволей 2015. Нашите момичета напуснаха безславно турнира, след три загуби от Русия (0:3), Хърватска (2:3) и Беларус (2:3).

Според информация на Nbox, националките умишлено бойкотират селекционера Нешич. Причината е отношението на сърбинът към момичетата и тренировъчния процес. Според слуховете специалиста има авантюра с една от състезателките, което допълнително настройва колектива срещу него.

Преди началото на европейското пък Нешич остави извън състава капитанката Страшимира Филипова и Диана Ненова, заради което не си спечели много симпатии в отбора.

Официалната причина е, че двете наскоро претърпяха операции и не са готови. Не така обаче твърди Филипова.

„Можех да се включа в националния отбор, но селекционерът Драган Нешич е решил да не ме вика. Работила съм с голям брой треньори и никой не е жалил възстановила се състезателка, за да я запази. Мерси много, ако наистина е мислел за моето здраве“, заяви преди турнира с доза ирония Филипова.

Подобен е и случая с Диана Ненова. Приятелката на боксьора Тервел Пулев претърпя операция в края на месец май, но също бе готова за игра.

Договорът на Нешич изтече и има голяма вероятност да не бъде продължен от федерацията. Заради подготвителен лагер в Бразилия преди началото на Европейското, централата се бръкна с около 150 000 лева.

В крайна сметка от турнето в Латинска Америка нямаше особена полза и това се видя най-добре по време на Европейското първенство.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар