Събота, 07 Декември 2019

ndt banner2

Събота, 07 Декември 2019
Москва пита САЩ за „Тойотите им“ при „Ислямска държава“

Москва пита САЩ за „Тойотите им“ при „Ислямска държава“

Стига приказки за крилатите ни ракети, заемете се с джиповете си, отсече говорителят на руското МВнР Мария Захарова

Не ни разказвайте приказки за руските крилати ракети, по-добре се заемете с джиповете си. Това коментира говорителят на МВнР на Руската федерация (РФ) Мария Захарова, повишена наскоро от зам.-директор и личен прессекретар на Сергей Лавров до ръководител на цялата пресслужба на ведомството му.

Изказването на говорителя на руското външно ведомство говори за изпускането на крилатите ракети от руската ескадра в Каспийско море, част от които според CNN са паднали в съседния Иран.

Така, говорителката на руския външен министър цитира „отделни чуждестранни медии“, според които джиповете Toyota („Тойота“) на въоръжение на „Ислямска държава“ (ИДИЛ), появили се на многобройни снимки, „може да са доставени от американци и британци по молба на Свободна сирийска армия“.

Както писа Nbox в материала "Медии към САЩ и Турция за джипове на ИД: Нали ги пращахте сами", според американската телевизия CNN малка част от популярните сред терористите „Тойоти“ може наистина да са от САЩ.

Само че подозрението е, че са превзети от бойците на ИДИЛ по време на сблъсъците им със силите на опозицията срещу Башар Асад – Свободна сирийска армия е получила няколко десетка подобни автомобили със съдействие на Пентагона. 

Николай Марченко, Nbox 

                                                                                                 

 

 

 

 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар