Неделя, 21 Юли 2019
Неделя, 21 Юли 2019
САЩ отменят санкциите срещу Иран

САЩ отменят санкциите срещу Иран

Причината е ядреното споразумение с Техеран

САЩ ще отменят санкциите срещу Иран. Мерките се взимат от администрацията на Барак Обама, след като по-рано тази година световните сили САЩ, Русия, Китай, Великобритания, Франция и Германия постигнаха споразумение за ядрено споразумение с Техеран.

Директивата на държавния глава идва 90 дни след като Съветът за сигурност на ООН официално одобри иранското споразумение, известно като Съвместен всестранен план за действие.

 „С настоящото ви насочвам към предприемането на всички съответни допълнителни мерки за осигуряването на бързо и ефективно прилагане на американските ангажименти, изложени в Плана за действие, в съответствие с американското законодателство“, се казва в меморандума на Обама.

Свързани статии (по етикет)

 • Трима астронавти от различни държави пристигнаха на МКС

  Излитането им, което се излъчваше в реално време от НАСА, бе осъществено точно 50 години след деня, в който стъпиха първите хора на Луната

 • Пловдивчанин е първият български шериф в САЩ

  Първият български шериф в Америка е пловдивчанин, който осъществява детската си мечта - да се закичи с шерифска значка, а ежедневието му да е като от екшън филм, разказва bTV. 

 • Депутатите одобриха сделката за новите изтребители Ф-16

  Депутатите одобриха сделката за новите изтребители. Гласуваха 210 народни представители. „За“ бяха 124, против – 83, а трима се въздържаха. За сделката гласуваха от ГЕРБ, ДПС, ВМРО и двама независими. Ген. Попов обаче предложи повторно гласуване.

  Повече от три часа продължиха дебатите в Народното събрание за това дали да се даде зелена светлина за закупуването на осем изтребителя Ф-16 от Съединените щати. Прогнозната цена е 1,2  милиарда щатски долара.

  С гласовете на ГЕРБ, ОП, ДПС и двама независими беше отхвърлено предложението на БСП за отлагане със шест месеца на гласуването на договорите за Ф-16

Оставете коментар