Понеделник, 16 Септември 2019
Понеделник, 16 Септември 2019
"Фолксваген" уволни всички инженери  свързани с дизеловия скандал

"Фолксваген" уволни всички инженери свързани с дизеловия скандал

Концернът се решил на тази стъпка след препоръка на адвокати

Германският автомобилен концерн „Фолксваген“, който бе уличен в използване на софтуер, който позволява да се заобиколят изискванията за опазване на околната среда, уволни не само няколко висши мениджъри, но и всички редовни работници и инженери, които имат някаква връзка с дизеловия скандал, съобщи The Wall Street Journal.
Според вестника, производителят на автомобили решил да предприеме тази стъпка след препоръки от адвокатска кантора US Jones Day, наета да проведе вътрешно разследване, за да разбере как програмата, позволяваща да се фалшифицират екологичните измервания в САЩ и Европа, е била инсталирана на около 11 милиона автомобила.

Свързани статии (по етикет)

  • Volkswagen пуска своя операционна система

    Volkswagen е създала огромен екип от програмисти, които да направят собствена операционна система за компанията. Очакванията са тя да се появи в някои от новите й автомобили следващата година, съобщава Bloomberg.

  • 22-годишно момиче е намушкано от съпруга й

    Сигналът за ужасяващото престъпление е подаден малко преди 7 часа сутринта от служител в съседната бензиностанция, който чул виковете

  • Бунтът на българските медии срещу 'порно журналистиката' стигна и до Би Би Си

    Британската медия допълва картината с разпространеното от пресслужбата на държавния глава Румен Радев изявление, в което той осъжда "замърсената медийна среда" в страната и "целенасоченото разбиване на професионалните и етични стандарти" на българските журналисти. Президентът също размахва пръст към политици и партии, които публично осъждат тази "грозна" практика, докато, в същото време, легитимират извършителите ѝ чрез подкрепата и покровителството си, допълва Би Би Си

Оставете коментар