Петък, 13 Декември 2019

ndt banner2

Петък, 13 Декември 2019
×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 731
Терористите са били три групи с два автомобила

Терористите са били три групи с два автомобила

Един от атентаторите е на 30 г и е роден в Париж

На специална пресконференция в Париж прокурор Франсоа Молинс разкри подробности, станали известни на разследващите атентатите във френската столица, съобщи "Льо Монд". Според думите му, най-малко седем терористи са участвали в акцията.  Те са били разделени на три групи и са се придвижвали с два автомобила. Досега сигурни се смятат няколко факта около последователността на атаките и самоличността на терористите.
Последователността на атаките е следната:
-Първият взрив е задействан близо до вход D на „Стад дьо Франс” в 21 часа и 30 минути, последван от още два в 21 часа и 40 минути и 21 часа и 53 минути, като при тях са загинали четирима души
-Друг атентатор се е взривил в 21 часа и 40 минути в ресторант Voltaire Comptoir, но при този взрив няма жертви
-Трима терористи са нахлули в концертната зала „Батаклан”, където след стрелба и акция на спецчастите има убити повече от 80 души
Известни са вече данните за двама от терористите. Единият от тях е роден на 21 ноември 1985 година в предградие на Париж. От 2004 година е влязъл в интереса на правоохранителните органи, през 2010 година е бил определен като „ислямист”, но не е бил арестуван и не е бил в затвор.
Вторият вероятно е сирийски гражданин, защото такъв паспорт е намерен в дрехите му. Той е роден през 1980 година, не е известен на френските власти.
Терористите са използвали пояси на смъртниците на основа на пероксид ацетон.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner