Азия иска руски безпилотен самолет

Азия иска руски безпилотен самолет

Най-новата летателна машина привлича с ефективност и ниска цена

Индонезия, Узбекистан, Казахстан и други азиатски страни проявяват интерес към най-новия руски безпилотен вертолет мБПВ-37, който в зависимост от полезния товар може да се използва за извършване на различни задачи, съобщава РИА Новости.

„Интересуват се от вариантите на полезния товар, тъй като в зависимост от задачите, платформата на вертолета се променя с установения на нея полезен товар", казва Наталия Алилуева, експерт по информационно осигуряване в НПП "Радар ммс", предприятието, разработило проекта.

Интересът на страните от Азия към руската разработка е свързан с факта, че в Европа отдавна е заела позиции безпилотната техника на САЩ, Израел, Франция. Освен това руските апарати не са толкова скъпи.

"В рамките на сътрудничеството с Министерството на извънредните ситуации ние оказваме мониторингови услуги с помощта на безпилотен вертолет при различни събития. мБПВ-37 се използва от други правителствени агенции и организации, по-специално за провеждане на мониторинг на околната среда", съобщава Алилуева.

Комплекс от два безпилотни вертолета мБПВ-37 може да извършва наблюдение в реално време на големи райони и участъци от земната, водната и ледената повърхността в труднодостъпни райони за спасителни, патрулно-охранителни и контратерористични мертоприятия, провеждане на ледово разузнаване, определяне на мащаба на последствията от природни бедствия и техногенни катастрофи, контрол на състоянието на електропроводи, газопроводи и земи от горския фонд, както и за екологичен контрол на местности и акватории. Максималната  излетна маса на  мБПВ-37 е 37 кг.

"Радар ммс" е един от световните лидери в разработването на електронни системи и комплекси за специални и граждански цели, прецизно приборостроене, специално програмно осигуряване".

"Радар ммс" създава прердимно високо прецизни системи за насочване на оръжия, търсещи и прицелващи се авиационни системи, екраноплани и съдове с динамичен принцип на поддържане, безпилотни авиационни комплекси с различни приложения, системи за мониторинг на земната повърхност и околната среда.

Компанията осъществява пълен цикъл на научно-производствена дейност, изследвания, разработване, производство, тестване, продажби и поддръжка, се отбелязва в сайта на компанията.

Оставете коментар