Френските таксиметрови шофьори стачкуват

Френските таксиметрови шофьори стачкуват

Блокирали са главните пътни артерии и входовете към летищата в Париж

Френските таксиметрови шофьори стачкуват. Блокирали са главните пътни артерии и входовете към летищата в Париж. Това съобщават местните медии.

Превозвачите стачкуват срещу приложенията Uber и други мобилни платформи, заради които нелицензиран частен превозвач набира популярност. Стачки има също и в Бордо, Лил, Лион и Тулуза. Акцията е планирана за един ден.

"Най-големи проблеми се наблюдават в непосредствена близост до главните входове към летищата на Париж - Роаси-Шарл де Гол и Орли. Там таксиметровите шофьори блокират входовете към основните терминали, по-специално за международните полети.

Това предизвиква сериозни проблеми за пътниците, които са принудени да избират само железопътния транспорт, тъй като дори обществените автобуси не могат да стигнат до летищата.

Според различни източници, в столичния район до 200 километра има задръствания. Има дори и реакция от страна на председателя на Парламента Клод Барталон,  който определя действията на таксиметровите шофьори като достойни за разбиране и, по принцип, обещава да намери приемливо решение.

По-рано подобни протести е имало в Нант и Марсилия. Там местните власти са приели исканията на шофьорите и са забранили  Uber в градовете си.

Оставете коментар