България изгони приятел на Путин

България изгони приятел на Путин

Владислав Сурков е бил експулсиран

Личен и много близък приятел на руския президент Владимир Путин е бил изгонен от България. Владислав Сурков е бил експулсиран от страната ни, а срещу него е издадена пожизнена забрана за влизане в Шенгенското пространство, съобщават редица украински издания, позовавайки се на публикация в германския вестник „Билд“. Медията описва Сурков като един от най-близките хора до руския президент и допълва, че името му се намира в списъка със забранени лица на ЕС.

Той бил в България под предлога, че се лекува от смъртоносна болест. Впоследствие станало ясно, че всъщност Сурков е у нас за провеждането на делови преговори. На сайта на "Билд" открихме единствено новина за довереник на Путин, който е бил експулсиран от България и отговаря на описанието на Сурков, но без да се споменава конкретно име. В материала се казва също, че от българското МВнР, както и от офиса на канцлера, отказват коментар по случая.

 Украинските издания напомнят, че Сурков многократно е посещавал Луганската и в Донецката народна република. По данни на различни източници в Донецк той е лобирал за интересите н а руъската банка ВТБ, докато в Луганск е решавал  кадрови въпроси в местното правителство на ЛНР.

Оставете коментар