Ислямист взриви завод във Франция

Ислямист взриви завод във Франция

Обезглавено тяло е намерено в близост до фабриката

Неизвестен нападател, държащ знаме на "Ислямска държава" уби поне двама и рани няколко други в газова фабрика в източната част на Франция.

Заподозреният влязъл в завода и активирал няколко малки взривни устройства, заяви източник, цитиран от АФП. Обезглавено тяло е било намерено в близост до фабриката, заяви друг източник.

Извършителят на нападението по-късно е задържан, съобщава 20minutes.fr, като се позовава на френската жандармерия.

След атаката френската жандармерия е създала кризисно звено. Междувременно, стана ясно, че заводът е бил охраняван от силите на реда, тъй като е попадал в класификацията на директивата Севезо за потенциално опасните химически заводи.

Разяснявайки ситуацията, от там допълват, че към 10:30 часа местно време кола е нахлула на територията на завода, след което е последвала експлозия.

Работниците са били евакуирани, което е предотвратило и нарастването на броя на жертвите. Премиерът на Франция Манюел Валс е наредил "повишена бдителност" в уязвимите обекти в целия регион Рон Алп, в който освен Изер влизат още седем департамента.

Атаката срещу завода е факт само 6 месеца след тази в редакцията на Charlie Hebdo, при която терористи от ИД убиха 17 души.

Оставете коментар