Понеделник, 27 Януари 2020

ndt banner2

Понеделник, 27 Януари 2020
Един е задържан в нова антитерористична акция в Белгия

Един е задържан в нова антитерористична акция в Белгия

Операцията се проведе в Ними, а арестуваният е ранен

Един човек е задържан в проведена днес антитерористична операция в градчето Ними, Югозападна Белгия. Това съобщи БТА, като се позова на информация от белгийското радио "БелРТЛ".

"При антитеростичната операция в Ними заподозрян с автомобил се е опитал да премине през поставените на пътя полицейски заграждения. Полицията е успяла да го задържи, той е ранен", съобщи радиото.

Преди това телевизия РТЛ съобщи за голяма специализирана операция в белгийската община, в която са участвали десетки полицаи.

Миналата неделя в Белгия бе проведена безпрецедентна по мащаба си полицейска акция за издирването на Салах Абдеслам, предполагаем участник в атентатите в Париж. В операцията бяха обискирани десетки адреси и бяха задържани общо 21 души, но не и Абдеслам.

Свързани статии (по етикет)

  • Боян Чуков: Русия тотално се суверенизира, трябва да свикнем, че е съизмерима със САЩ и другите големи западни страни

    Върви преразпределение на влиянието в света и България трябва внимателно да следи процесите в Москва, в САЩ, и в Брюксел. В момента и Доналд Тръмп, и Си Дзинпин, и Путин са ситуационни партньори. Това трябва да го разберем и да не търсим винаги някакъв дълбок конфликт между тях. Конфликтът е между deep state на демократите, по-точно на транснационалния финансов капитал, който е проникнал в цяла Западна Европа, и в САЩ, и в Русия, и в Близкия Изток, и навсякъде. Този нюанс ако не го долавяме, няма да имаме възможност да се оправям в сложните меандри на международната политика, коментира експертът по международна сигурност Боян Чуков в интервю за радио "Фокус"

  • Полицията в Белгия разби българска банда

    Бандата е разбита в понеделник, като са извършени обиски на няколко адреса в града

  • Телевизия в САЩ представи Борисов за премиер на Белгия

    Водещи издания като "Ню Йорк таймс" и "Вашингтон пост" също отразиха визитата. Те акцентират, че високопоставен представител на американската администрация, е казал, че САЩ са заинтересовани от износ на втечнен природен газ за България

Оставете коментар

baner

 FB banner