Над 100 загинаха при самолетна катастрофа

Над 100 загинаха при самолетна катастрофа

Военният транспортен самолет се е разбил в жилищен квартал в град Медан, Индонезия

Най-малко 113 души загинаха при падането на военен транспортен самолет, който катастрофира на остров Суматра в Индонезия, заяви командващият ВВС на страната Агус Суприатна, цитиран от агенциите. Намерени са телата на 90 от жертвите, 23 от които са разпознати. На борда на самолета е имало военнослужещи и техните семейства, включително деца. Спасителните екипи продължават работата на мястото на катастрофата и след падането на нощта. Мястото на трагедията е осветено с големи прожектори, използва се и тежка техника за разчистване на отломките.

На борда на машината "Херкулес С-130" е имало 12 души екипаж и 101 пасажери. Самолетът падна и избухна в пламъци в жилищен квартал в четвъртия по големина град на страната - Медан. Не е ясно дали има жертви сред живеещите в района, тъй като сградите, върху които е паднал големият транспортен самолет, са разрушени и има смазани коли по улиците. Говорителят на армията Фуад Басиа каза, че военните разследват инцидента, докато спасителните операции продължават.

Дви Бадарманто, говорител на ВВС, каза, че катастрофата се е състояла минути пред обяд, след като самолетът излетял от военна база в града на път за отдалечените острови Натуна. Местни медии твърдят се, че пилотът е подал малко след това сигнал до въздушния контрол и е поискал разрешение да се върне, след като докладвал за технически проблеми в един от двигателите.

Оставете коментар