Понеделник, 21 Октомври 2019
Понеделник, 21 Октомври 2019
Бой на митинг на Доналд Тръмп

Бой на митинг на Доналд Тръмп

Размириците станаха в спортната зала “Павилиън” в Университета на Илинойс

Доналд Тръмп отмени свой предизборен митинг в Чикаго, на който възникнаха ожесточени и кървави сблъсъци между протестиращи и привърженици на милиардера, съобщи Си Ен Ен.

Размириците станаха в спортната зала “Павилиън” в Университета на Илинойс, където трябвало да говори Тръмп. На мястото се събрали между 8500 и 10 000 души.

Човек от щаба на фаворита за номинацията на Републиканската партия за президентските избори в САЩ обяви близо половин час след като митингът трябваше да започне, че проявата е отложена от съображения за сигурност.

 
Именно след това изявление в залата и по улиците около нея се стигна до юмручни сбивания. Симпатизанти на претендента за президент скандираха “Искаме Тръмп”, докато противниците му навън тържествуваха с викове “Махнахме Тръмп”. В настъпващия хаос други крещяха “Бърни”, тъй като фенове на Тръмп късаха плакати на претендента от Демократическата партия. Наложи се полицията да се намеси, за да укротява разярената тълпа.

Една от протестните групи, обединяваща студенти от малцинства, координирала действията си в социалните мрежи. Организаторите изразиха учудване от успеха на своята акция.

“Не искам никой да пострада. Взехме правилното решение, въпреки че свободата на словото беше ограничена”, каза Доналд Тръмп.

Екипът на милиардера съобщи, че проявата все пак ще се състои, но не уточни кога. Илинойс ще проведе своите първични избори за избирането на кандидат от Републиканската партия във вторник.

По-рано в петък вечерта на митинг в Сейнт Луис, щата Мисури, Тръмп говори по-малко от 10 минути, преди демонстранти да започнат да го прекъсват. Те репликираха през следващия час кандидат-президента, който накара охраната да ги изгони. Полицията на щата Мисури е задържала в Сейнт Луис 32-ма души след случилото се.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар