Четвъртък, 19 Септември 2019
Четвъртък, 19 Септември 2019
Ужас! Китай продава човешко месо в консерви

Ужас! Китай продава човешко месо в консерви

Пекин опроверга слуховете, те целяли да навредят на отношенията им с Африка

Китай е бил принуден да се отрече твърденията, че страната маринова  мъртви човешки тела и ги консервира и продава като месен продукт в Африка. По този поводо посланикът на Китай в Замбия пусна остро изявление, с което се опита да опровергае появилата се информация. Той е категоричен, че тази зловредна информация има за цел да навреди на китайско-африканските отношения.

"Това са напълно злонамерени изказвания и клевети, които са абсолютно неприемливи за нас", се казва в изявлението, което бе разпространено от китайските държавни медии.

Китайските държавни медии обвиниха таблоидите в Замбия, че разпространяват слухове, според които китайски предприятия вземат мъртви тела, мариноват ги, поставяйки ги в кутии и след това ги продават в африканските супермаркети.

"Хората със скрити мотиви се опитват да унищожат дългогодишното партньорството между Замбия и Китай", се казва още в изявлението.

Страните имат силни бизнес връзки, но нарастващото влияние на Китай в Замбия създава напрежение сред местните жители, които обвиняват Китай за плащане на ниски заплати и позволява на опасни условия на труд.

Probe: China's ambassador to Zambia called for an investigation into the allegations, which led to an apology from the Zambian Deputy Defence Minister Christopher Mulenga

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар