Четвъртък, 20 Февруари 2020

ndt banner2

Четвъртък, 20 Февруари 2020

Ужас! Китай продава човешко месо в консерви

Ужас! Китай продава човешко месо в консерви

Пекин опроверга слуховете, те целяли да навредят на отношенията им с Африка

Китай е бил принуден да се отрече твърденията, че страната маринова  мъртви човешки тела и ги консервира и продава като месен продукт в Африка. По този поводо посланикът на Китай в Замбия пусна остро изявление, с което се опита да опровергае появилата се информация. Той е категоричен, че тази зловредна информация има за цел да навреди на китайско-африканските отношения.

"Това са напълно злонамерени изказвания и клевети, които са абсолютно неприемливи за нас", се казва в изявлението, което бе разпространено от китайските държавни медии.

Китайските държавни медии обвиниха таблоидите в Замбия, че разпространяват слухове, според които китайски предприятия вземат мъртви тела, мариноват ги, поставяйки ги в кутии и след това ги продават в африканските супермаркети.

"Хората със скрити мотиви се опитват да унищожат дългогодишното партньорството между Замбия и Китай", се казва още в изявлението.

Страните имат силни бизнес връзки, но нарастващото влияние на Китай в Замбия създава напрежение сред местните жители, които обвиняват Китай за плащане на ниски заплати и позволява на опасни условия на труд.

Probe: China's ambassador to Zambia called for an investigation into the allegations, which led to an apology from the Zambian Deputy Defence Minister Christopher Mulenga

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner