Клинтън и Тръмп са на финалната права

Клинтън и Тръмп са на финалната права

Залозите за резултата продължават

Американците решават кой да бъде следващият им държавен глава - Хилъри Клинтън или Доналд Тръмп.

Данните на "Ройтерс" и Ипсос показват, че Клинтън води пред Тръмп с 5 процента. Дори и перуанските шамани предсказаха победа на Хилъри Клинтън.

Според южноамериканските магьосници за пръв път жена ще стане президент. Въпреки че висшите сили посочили силна енергия и за Доналд Тръмп, аурата на Хилъри била още по-мощна.

В същото време световноизвестни звезди продължават да участват в агитацията. Робърт Де Ниро отново демонстрира своята силна неприязън към Доналд Тръмп.

Когато получаваше награда в Лос Анджелис, той отново започна да говори за изборите: „Сянката на политиката е надвиснала над нас. Трудно ми е да мисля за нещо друго, така че, нека ви кажа мнението си. Отдава ни се шанс да спрем една комедия да се превърне в трагедия. Гласувайте за Хилъри във вторник”.

Повече от 46 милиона американци вече гласуваха предварително. Излязоха и първите резултати от Диксвил - първото населено място в САЩ, където приключи гласуването. Там Клинтън убедително печели.  За нея са гласували четирима, а за Тръмп - двама.

В последните часове от надпреварата и Клинтън, и Тръмп положиха финални усилия в навечерието на вота, за спечелването на всеки глас. 

Пенсилвания Хилари Клинтън събра на една сцена Джон Бон Джови, Брус Спрингстийн, Лейди Гага и политическите звезди на Демократическата партия.

До нея бяха о президентът на страната Барак Обама, първата дама на САЩ Мишел Обама и съпругът й Бил Клинтън.

Доналд Тръмп пък избра да говори пред избиратели в Мичигън. "Ако спечелим утре, ще можем да направим Америка отново богата, ще можем да направим Америка отново силна, ще можем да направим Америка отново сигурна и отново велика", заяви той.

Оставете коментар