Неделя, 17 Ноември 2019
Неделя, 17 Ноември 2019
Меркел освиркана на предизборен митинг

Меркел освиркана на предизборен митинг

Германският канцлер Ангела Меркел бе освиркана по време на предизборен митинг от привърженици на антиимигрантската партия Алтернатива за Германия

Група от около 100 поддръжници на антиимигрантската формация, носещи протестни плакати срещу Меркел, прекъснаха нейна реч с освирквания и скандираха: "Меркел трябва да си ходи",  предаде ДПА. 

Инцидентът стана в град Гелнхаузен. Там Меркелпроизнесе реч, в която говори за бежанците, икономиката, сигурността и скандала с дизеловите емисии, опетнил репутацията на германската автомобилна индустрия.

По повод скандиранията на поддръжниците на Алтернатива за Германия Меркел, каза, че демокрацията позволява на хората да изразят несъгласието си, но допълни, че понякога не е лошо хората да слушат какво се говори.

Меркел каза, че Германия не може да си позволи отново година като 2015 г., когато стотици хиляди мигранти влязоха на нейна територия. Тя предизвика отново освирквания, но и аплодисменти, когато благодари на доброволците и професионалистите, помогнали за посрещането на 890 000-те мигранти и бежанци, дошли в Германия преди две години.

Меркел изтъкна важността на ЕС и каза, че Европа прави страните по-силни заедно, отколкото ако са сами.

Канцлерът подчерта и, че безработицата в Германия е намаляла наполовина през годините, в които е била на власт, а бюджетът на страната е балансиран.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар