Петък, 21 Февруари 2020

ndt banner2

Петък, 21 Февруари 2020

Руски ракети ще бъдат разположени край Анкара

Руски ракети ще бъдат разположени край Анкара

Очаква се руските ракети да бъдат приведени в бойна готовност през 2018 година

След като Турция и Русия постигнаха споразумение за закупуване на зенитно-ракетни системи С-400 „Триумф“, следва логичният въпрос къде ще бъдат разположени те. Турското издание „Йени Шафак“ даде отговор на този въпрос.

Очаква се руските ракети да бъдат приведени в бойна готовност през 2018 година, а местоположението им ще бъде базата „Акънджъ“, намираща се близо до столицата Анкара.

Базата беше използвана за координационен център от турските военнослужещи, направили опит за военен преврат през миналата година. След неуспешния пуч името на базата беше сменено на „Мюртед“.

Изданието посочва, че условията там са подходящи за разполагането на системите с голям и среден обсег на действие, предназначени за противоракетна отбрана.

В базата ще бъдат изградени два големи хангара за нуждите на С-400. След затоплянето на отношенията с Русия турците започнаха преговори с Кремъл. С- 400 ползва три вида ракети, за да покрие целия си обсег на действие, като всяка е с различни възможности.

НАТО се изказа остро за решението на Анкара да се обърне към Москва за отбранителните си системи. Реджеп Ердоган обаче подчерта, че Турция има право сама да избере начина, по който да се защити.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner