Понеделник, 10 Декември 2018
Понеделник, 10 Декември 2018

Компанията Tesla уволни 400 служители

Компанията Tesla уволни 400 служители

Съкращенията са резултат от годишен корпоративен преглед

Американската компания за луксозни електромобили Tesla Inc е уволнила около 400 служители тази седмица, включително съдружници, лидери на екипи и кадри с контролни функции. Това съобщи пред Ройтерс бивш работник на поточна линия, пожелал анонимност.

Съкращенията са резултат от годишен корпоративен преглед, уточни Тесла в съобщение по електронната поща, без да потвърди броя на напускащите компанията, посочва БТА.

Уволненията обаче бяха аргументирани с представянето на компанията, казва източникът, който е освободен, въпреки че никога не е получавал лоша оценка.

В началото на този месец Тесла, чиято централа е в Пало Алто, Калифорния, обяви, че производствени затруднения са причината да се забави планираното пускане на повече бройки от новия седан Model 3, предназначен за масовия пазар.

Компанията е доставила 220 коли Модел 3 и е произвела 260 през третото тримесечие. Производството на Модел 3, чиято начална цена от 35 000 долара е наполовина по-ниска от тази на Model S, започна през юли, припомня Ройтерс.

По-рано и местният в. "Mercury news написа за уволняването на стотици служители от Тесла през последната седмица.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар