Петък, 14 Декември 2018
Петък, 14 Декември 2018

Франция прие строгия закон за борба с тероризма

Франция прие строгия закон за борба с тероризма

Целта му е да замени извънредното положение в страната

Парламентът на Франция прие Закон за борба с тероризма, който разширява правомощията на властите в страната, предаде AFP.

Според текстовете разследващите органи ще могат да претърсват домове, да ограничават свободата на движение на гражданите, както и да затварят религиозни храмове, ако е необходимо.

Новият закон бе приет на второ четене от Френския сенат. Целта му е да замени извънредното положение в страната.

Припомняме, че срещу текстовете от закона се водеше масирана кампания от активисти, които продължават да считат, че новите правила застрашават гражданските свободи в Републиката.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Нов Закон за кадастъра ще облекчи дейността

  Петя Аврамова информира още, че в процес на изработване е нова концепция за обслужване на потребителите на кадастрална информация като ще има тристепенна система на контрол и санкции, които ще се налагат на служители на Агенцията по геодезия, картография и кадастър. 

 • Френската полиция застреля атентатора от Страсбург

  Атентаторът от Коледния базар в Страсбург Шериф Шекат е застрелян от полицията, съобщиха два полицейски източника и телевизия Бе Еф Ем, предадоха Ройтерс и ТАСС. Междувременно терористичната организация "Ислямска държава" пое отговорност за атентата.

 • Германия и Франция издирват нападателя от Страсбург
  Продължава мащабната полицейска операция в Страсбург по издирването на нападателя, който снощи уби най-малко трима души и рани 12. 29-годишният мъж е роден в Страсбург и е известен на полицията с престъпления, които са имали терористичен характер, съобщава БНТ.
   

Оставете коментар