Вторник, 11 Декември 2018
Вторник, 11 Декември 2018

Борисов поиска от Тереза Мей, да бъде гарантирана правната сигурност на гражданите от ЕС

Борисов поиска от Тереза Мей, да бъде гарантирана правната сигурност на гражданите от ЕС

България и Великобритания ще продължат доброто си сътрудничество за гарантиране на сигурността в Европа

Премиерът Бойко Борисов заяви пред британския премиер Тереза Мей позиицята на България при преговорите, водени между Брюксел и Лондон, да бъде гарантирана правна сигурност на гражданите от ЕС и това да е първостепенен приоритет.

Борисов посочи, че силна и обвързваща роля за отношенията между двете държави е голямата българска диаспора в Обединеното кралство. "Това са висококвалифицирани специалисти, които дават голяма добавена стойност на британската икономика", заяви българският премиер, който се срещна с Мей в Брюксел преди началото на Европейския съвет.

България и Великобритания ще продължат доброто си сътрудничество за гарантиране на сигурността в Европа, управлението на миграционните потоци и борбата с тероризма, бе категоричното мнение на Борисов и Мей.

Британският премиер посочи, че е запозната отлично с усилията на страната ни за опазване на границата на Европейския съюз и приветства правителството за постигнатото.

Във фокуса на разговорите бе и темата за оттеглянето на Обединеното кралство от ЕС. „Страните ни имат отлични двустранни отношения, доказали своето значение през годините, и излизането на Великобритания от ЕС няма да наруши сътрудничеството и приятелството между тях“, подчерта министър-председателят Бойко Борисов.

Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей покани Борисов да посети Обединеното кралство.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар