Понеделник, 20 Януари 2020

ndt banner2

Понеделник, 20 Януари 2020
Жертвите на взривовете в Китай вече са 50

Жертвите на взривовете в Китай вече са 50

Преди часове пак се чули нови, макар и доста по-слаби експлозии

На територията на складовете, където през нощта избухнаха два силни взрива, продължава работата на пожарникари и спасители, съобщи Синхуа. Според последни данни, жертви на експлозиите са 50 души, повече от 700 се намират в болници в района, от тях 71 са в много тежко състояние. В града е пристигнала специална част от китайската армия, която е оборудвала полева болница за оказване на първа помощ на пострадали. Продължава и издирването на нови трупове.

Преди час са се чули нови, макар и доста по-слаби взривове, но спасителите са били изтеглени от района заради появил се гъст жълт дим и опасност от химически вещества.

Китайската агенция съобщава, че при експлозиите е пострадал и шефа на компанията, която е държала складовете с опасни вещества. Той също е настанен в болница, но е пазен от полиция.

Междувременно стана ясно, че през 2014 година е имало проверка в складовете, която е установила нередности, в това число и несъответстващи на стандартите опаковки. Това обаче явно не е взето предвид.

Засега не може да се каже какви са материалните щети от взривовете, но прогнозите са за стотици милиони долара.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner