Вторник, 20 Ноември 2018
Вторник, 20 Ноември 2018

ИЗВЪНРЕДНО ОТ КИЕВ! Командоси свалиха от покрива на сграда Саакашвили и го арестуваха!

ИЗВЪНРЕДНО ОТ КИЕВ! Командоси свалиха от покрива на сграда Саакашвили и го арестуваха!

Той зове за бунт срещу "Порошенко и бандата му" ВИДЕО


Бившият губернатор на Одеска област и лидер на "Движението на новите сили" Михаил Саакашвили е арестуван в Киев. Командоси от спецподразделението "Алфа" са го свалили от покрива на сграда, кадето той е избягал от сътрудници на правоохранителните органи, които са дошли със заповед за обиск, предават украински и руски медии цитирани от БЛИЦ.

Агенти от Службата за сигурност на Украйна (ССУ) са разбили вратата на жилището на Михаил Саакашвили в центъра на Киев и са го ибискирали, твърдят от партията на бившия грузински президент "Движение на новите сили". 

 

"Настояваме за обяснения и отправяме молба за предотвратяване на евентуално отвличане и други незаконни действия", заявили хора от партията. Събитията се излъчват от място чрез видеовръзка от Иван Слободянюк, член на партийното ръководство.

Украинските власти са отправили среще Саакашвили в присъствието на адвокатите му обвинение съгласно чл.256 от Наказателния кодекс на Украйна за "съдействие на участници в престъпни организации и укриване на дейността им чрез предоставяне на помещение и по други начини".

От кадрите личи, че край апартамента на Саакашвили стоят неколцина напълно екипирани служители на ССУ. Един от тях обясни, че съдът е издал необходимото постановление за извършване на следствените действия. Адвокатите на Саакашвили не се допускат в жилището. Край сградата има полицаи и пожарникари.По-късно бившият грузински президент, изкачил се на покрива, нарече президента на Украйна Петро Порошенко крадец и призова своите привърженици да възпрепятстват евентуалното му отвличане от силовите структури на украинския лидер. 

"Порошенко е крадец. Порошенко е изменник на украинския народ. Каквото и да се случи с мен... Народе, призовавам ви да излезете на улиците и да продължите борбата. Моля украинците да не допуснат да бъда отвлечен. Не допускайте беззакония и кражби от страна на Порошенко и на бандата му", провикна се Саакашвили от покрива на сградата, където се намира жилището му.Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар