Вторник, 13 Ноември 2018
Вторник, 13 Ноември 2018

Лидерите на палестинците призоваха за "дни на гнева" заради Йерусалим

Лидерите на палестинците призоваха за "дни на гнева" заради Йерусалим

Стотици палестинци излязоха по улиците на град Газа в сряда, носейки знамена и табелки с критични надписи за Тръмп

Лидерите на палестинците призоваха за 3 „дни на гнева“ срещу решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел, предава катарската телевизия Al Jazeera.

Стотици палестинци излязоха по улиците на град Газа в сряда, носейки знамена и табелки с критични надписи за Тръмп, като това се случи още преди декларацията на американския държавен глава, от която се разбра, че и американското посолство в Израел ще бъде преместено от Тел Авив в Йерусалим.

В изявление пред Al Jazeera, лидерът на групировката „Хамас“ Исмаил Хания описа решението на Тръмп като „очевидна агресия срещу палестинския народ“.

„То е необмислен риск, който ще се срещне с най-крайната реакция на палестинците, арабите и мюсюлманите. Решението на Тръмп ще отвори вратата на ада пред американските интереси в региона“, предупреди той, цитиран от Фокус.

В същото време Министерството на външните работи на Иран излезе със съобщение, че решението на Тръмп ще стане причина за нова палестинска интифада, предава ТАСС.

„Решението на Тръмп ще разпали пламъците на нова интифада“, подчертават от иранското външно ведомство.

 

Оставете коментар