Понеделник, 17 Декември 2018
Понеделник, 17 Декември 2018

Инструктори от САЩ обучават терористи на ИД

Инструктори от САЩ обучават терористи на ИД

В момента там се намират около 750 терористи, в това число 400 от терористичната организация „Ислямска държава“.

Международната коалиция в Сирия, оглавявана от САЩ от половин година използва бежански лагер в Сирия за подготовка на бунтовници. В момента там се намират около 750 терористи, в това число 400 от терористичната организация „Ислямска държава“.

Това съобщава руският център за помирение на враждуващите страни в Сирия, позовавайки се на върнали се в освободените от ИД райони местни жители.

Според тяхна информация този лагер вече половин година се използва от международната коалиция като база за подготовка на бойци, които се стичат в него от цялата страна. Болшинството от бунтовниците по-рано са били част от терористичните групировки ИД и Джебхат-ан Нусра. Към днешна дата в района на лагера има около 750 бойци, но гръбнакът на тези групировки се състои от 400 терористи от ИД, които с подкрепата на САЩ безпрепятствено са напуснали Рака с автоколоните през октомври. Според Центъра за помирение става въпрос за лагер, намиращ се на 20 км североизточно от град Джаср аш-Шадади в провинция Ел Хасека, цитира БГНЕС.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар